Șeful NATO merge la Washington pentru discuții cu Trump, în plină criză a livrărilor de arme pentru Ucraina

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, va efectua luni, 14 iulie, și marți, 15 iulie, o vizită la Washington, unde se va întâlni cu președintele american Donald Trump, secretarul de stat Marco Rubio și secretarul apărării Pete Hegseth, a anunțat Alianța într-un comunicat de presă.
13.7.2025 17:08
13.7.2025 17:08
Deschide md
Externe

Motivul vizitei nu a fost precizat, însă Trump a declarat recent, într-un interviu pentru NBC News, că SUA ar fi dispusă să furnizeze arme Ucrainei prin intermediul NATO și că va face un „anunț major” cu privire la Rusia luni, transmite Reuters, citată de HotNews.

Ar fi pentru prima dată de la preluarea mandatului când face un astfel de pas, administrația Trump permițând până acum doar continuarea livrărilor de arme aprobate anterior de fostul președinte Joe Biden.

Cu o săptămână în urmă, Kievul și partenerii săi europeni au fost surprinși de decizia neașteptată a Pentagonului de a suspenda unele livrări de armament destinate Ucrainei – inclusiv rachete antiaeriene Patriot și muniții de precizie – până la finalizarea unei reevaluări a stocurilor.

Suspendarea livrărilor a venit într-un moment critic, în condițiile în care Rusia a intensificat atacurile aeriene asupra Ucrainei, lansând un număr record de 741 de drone și rachete pe 9 iulie.

Donald Trump a declarat că nu știe cine a decis întreruperea și a cerut reluarea cel puțin parțială a transporturilor, promițând că va furniza Ucrainei arme defensive suplimentare.

Președintele american a anunțat și că pe 14 iulie va face „un anunț important” legat de Rusia și a prezentat un plan prin care Ucraina ar urma să primească arme finanțate din fonduri NATO.

Trump s-a arătat reticent până acum în a aproba noi pachete de sprijin militar pentru Ucraina, spunând că preferă să negocieze un acord de pace între Kiev și Moscova. Deși în lunile mai și iunie au avut loc două runde de negocieri între Rusia și Ucraina, acestea nu au dus la niciun progres concret.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md