Vaticanul afirmă că inteligența artificială conține „o umbră a răului” și cere o supraveghere atentă a acestei tehnologii

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Reprezentanții Vaticanului au îndemnat marți guvernele lumii să supravegheze cu atenție dezvoltarea inteligenței artificiale (AI).
28.1.2025 17:13
28.1.2025 17:14
Deschide md
Externe

Ei au avertizat că această tehnologie conține „o umbră a răului” prin capacitatea sa de a răspândi dezinformarea, informează Agerpres cu referire la Reuters.

„Știrile false generate de AI pot submina gradual fundamentele societății”, se afirmă într-un nou document referitor la etica AI, redactat de două departamente de la Vatican și aprobat de papa Francisc.

„Această chestiune necesită o reglementare atentă, întrucât dezinformarea, în special prin conținuturi media controlate sau influențate de AI, se poate răspândi neintenționat, alimentând polarizarea politică și tulburările sociale”, precizează documentul.

Papa Francisc, liderul spiritual al celor 1,4 miliarde de membri ai Bisericii Catolice începând din anul 2013, și-a îndreptat atenția în ultimii ani asupra chestiunilor de natură etică ce vizează AI.

Săptămâna trecută, suveranul pontif a transmis un mesaj despre AI la Forumul Economic Mondial de la Davos, avertizându-i pe liderii lumii din politică, economie și afaceri că această tehnologie generează „îngrijorări critice” în legătură cu viitorul omenirii.

Papa Francisc a vorbit despre această tehnologie și la Summitul G7 organizat în luna iunie a anului trecut în Italia și a spus că oamenii nu ar trebui să permită algoritmilor să le decidă destinul.

Noul document redactat la Vatican, intitulat „Antica et nova” (trad - Antic și nou), a analizat impacturile AI într-o gamă variată de sectoare, inclusiv asupra piaței muncii, sistemelor de sănătate și educației.

„La fel ca în toate domeniile de activitate în care oamenii sunt chemați să ia decizii, umbra răului se profilează și aici. Evaluarea morală a acestei tehnologii trebuie să ia în considerare modul în care ea este direcționată și utilizată”, se afirmă în documentul publicat de Vatican.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md