Maia Sandu: Republica Moldova are toate șansele să încheie negocierile de aderare la UE în 2027

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Politic
Republica Moldova are șanse reale să finalizeze negocierile de aderare până la sfârșitul anului 2027, a declarat președintele Maia Sandu, la o emisiune de la tv8. Potrivit șefului statului, după finalizarea negocierilor, urmează ca pe parcursul anului 2028, toate țările membre să sprijine și să ratifice acordul de aderare la Uniunea Europeană.
12.5.2025 21:15
12.5.2025 21:18
Deschide md
Politic

Astfel țara noastră are toate pârghiile să adere la blocul comunitar în mandatul actualei comisii europene, adică în 2029. Președintele Maia Sandu a subliniat că sprijinul Comisiei Europene este puternic și că Republica Moldova este considerată lider regional în privința ritmului reformelor și al integrării europene. Totuși, ea a avertizat că progresul este condiționat de rezultatul alegerilor parlamentare din toamna acestui an, scrie RadioMoldova.md.

„Dacă va exista o majoritate de deputați care să sprijine integrarea europeană, acest parlament va deveni parlamentul integrării europene, deoarece în mandatul acestui parlament va avea loc integrarea europeană. Sau poate deveni un parlament care va schimba totul și va îngropa integrarea europeană. Oricum, toată lumea înțelege cel mai important lucru pe care dorim să-l spunem: că există toate premisele ca integrarea europeană să aibă loc, ca aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană să se producă în următorii câțiva ani. Adică nu vorbim despre 10-15 ani. Dar depinde de noi să asigurăm sprijinul în parlament și, desigur, să continuăm să lucrăm în toate instituțiile noastre, ministerele noastre”.

În contextul relației cu Ucraina, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova și Ucraina au început împreună procesul de integrare europeană și că este în interesul ambelor țări să continue acest parcurs împreună. Cu privire la opoziția Ungariei față de Ucraina, șeful statului a subliniat că Budapesta nu se poate opune la nesfârșit și va fi găsită o soluție. Până la urmă, procesul de aderare pentru fiecare țară candidată va fi unul după merite și progrese concrete.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md