Negocierile ruso-americane // Moscova se așteaptă la progrese pe plan economic în următoarele 2-3 luni

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Rusia, vizată de sancțiuni occidentale aspre pentru ofensiva sa împotriva Ucrainei, a declarat marți că se așteaptă la 'progrese' rapide în ceea ce privește partea economică a negocierilor cu SUA care au început marți la Riad, în Arabia Saudită, informează AFP.
18.2.2025 12:44
18.2.2025 12:44
Deschide md
Externe

'Avem un anumit număr de propuneri asupra cărora colegii noștri se gândesc. Cred că va fi posibil să înregistrăm progrese nu într-un viitor îndepărtat, ci în următoarele două-trei luni', a declarat Kiril Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe și unul dintre negociatorii ruși la aceste discuții ruso-americane, scrie Agerpres.

'Nu putem divulga detalii', a adăugat el, înainte de a preciza: 'Tot ce pot spune este că americanii rezolvă foarte bine problemele. Și eu cred că președintele (Donald) Trump rezolvă eficient problemele'.

'Este foarte important să construim punți' de legătură între cele două țări, a continuat Dmitriev, estimând că 'relațiile dintre SUA și Rusia sunt foarte importante pentru pace'. Dmitriev a studiat în SUA și a lucrat pentru Goldman Sanchs și în cabinetul McKinsey.

După convorbirea telefonică dintre Donald Trump și Vladimir Putin pe 12 februarie, piețele ruse par să anticipeze vești bune pe plan economic, chiar dacă perspectivele de creștere sunt sumbre pentru 2025.

Rubla, foarte slabă, s-a întărit puțin, cursul de schimb de marți fiind de circa 91 de ruble pentru 1 dolar și de 95 de ruble pentru 1 euro.

Economia rusă a devenit în trei ani de conflict în Ucraina foarte dependentă de comenzile militare, în timp ce economia reală a fost afectată de sancțiunile occidentale, în pofida unor eludări și importuri care continuă pentru anumite produse.

Anul acesta, cel puțin 40% din bugetul federal rus urmează să fie alocat pentru apărare și securitate.

Din 2022, piața muncii din Rusia s-a pomenit amputată de sute de mii de bărbați, plecați pe front sau în exil în străinătate, iar inflația rămâne crescută (aproape 10%), în pofida eforturilor Băncii Centrale de a o stăvili.

Această conjunctură, cu incertitudinile sale, este văzută de numeroși observatori ca fiind problematică pe termen lung, iar o ridicare a sancțiunilor americane la adresa băncilor ruse și altor companii petroliere ruse le-ar putea reda suflul.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md