SUA şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial, anunţă Donald Trump: Este un acord bun pentru toată lumea

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Statele Unite şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial, a anunţat, duminică, preşedintele SUA, Donald Trump. Anunţul a fost făcut după ce preşedintele SUA s-a întâlnit cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la unul dintre cluburile sale de golf din Scoţia, scrie News.RO.
27.7.2025 21:14
27.7.2025 21:14
Deschide md
Externe

Rodul unor negocieri îndelungate şi al unei întâlniri decisive duminică, acordul prevede taxe vamale de 15% pentru produsele europene importate în Statele Unite, relatează presa internaţională.

„Am ajuns la un acord. Este un acord bun pentru toată lumea”, a spus Trump reporterilor după discuţiile cu Von der Leyen la complexul său de golf din Turnberry, Scoţia. Şefa UE a salutat, de asemenea, acordul ca fiind „un acord bun”.

Ţările vor primi o „scrisoare de confirmare” sau o „scrisoare de clarificare” în această săptămână, a adăugat el. Donald Trump a declarat că toată lumea „va câştiga foarte mulţi bani” din acest acord, care va duce şi la consolidarea unităţii şi prieteniei.

Trump a mai declarat, referindu-se la UE: „Cred că ţările voastre sunt foarte mulţumite”.

El este de părere că acordul este foarte satisfăcător pentru ambele părţi şi este cel mai important dintre toate acordurile, iar echipa sa „este foarte onorată că a reuşit acest lucru”. "Acordul ne va apropia foarte mult şi este un fel de parteneriat”.

Taxele vamale aplicabile importurilor din UE va fi de 15%, acelaşi tarif fiind aplicabil şi autovehiculelor. Produsele farmaceutice nu vor fi incluse în acord. Trump a mai declarat că oţelul şi aluminiul vor continua să fie supuse unor tarife de 50%.

Trump, citind de pe o foaie, a declarat că UE va accepta să achiziţioneze energie în valoare de 750 de miliarde de dolari. De asemenea, va accepta să investească cu 600 de miliarde de dolari mai mult decât era prevăzut în SUA, în echipamente militare şi în deschiderea ţărilor către comerţul cu tarife zero.

Ursula von der Leyen a declarat că punctul de plecare a fost un dezechilibru comercial care trebuia corectat şi efortul de a asigura „continuitatea comerţului”. Ea a afirmat că echipele de negociatori „au atins exact” echilibrul dorit.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md